Obama, u finišu kampanje Džoa Bajdena, govor posvetio Trampu

22.10.2020

08:24 >> 12:59

0

Obama je zamerio Trampu i zbog toga što je pretio da će koristiti pravni aparat vlade protiv njegovih političkih protivnika

Obama, u finišu kampanje Džoa Bajdena, govor posvetio Trampu
Copyright Tanjug/AP Photo/ Matt Slocum

Nekadašnji predsednik Amerike Barak Obama je na skupu demokrata u Filadelfiji, koji je održan u sredu uveče, kritikovao Donalda Trampa rekavši da posao ne radi ozbiljno i da je kriv zbog toga što nije imao plan za rešavanje problema sa epidemijom koroanvirusa.

Nešto manje od dve nedelje pre održavanja presedničkih izbora, Obama je skup iskoristio da ubedi glasače da Bajden i njegova kandidatkinja Kamala Haris mogu da oporave podeljenu zemlju.

– Tražim od vas da se setite šta ova zemlja može da bude. Tražim od vas da verujete u sposobnosti Džoa i Kamaline sposobnosti, da izvedu ovu zemlju iz ovih mračnih vremena i da nam pomognu da je ponovo izgradimo – rekao je on i dodao:

– Njegov TV rejting je u padu i kao što znate to ga uznemirava. Stvar je u tome što ovo nije rijaliti šou, već je ovo stvarnost. I ostatak nas treba da živi sa posledicama, jer on nije ozbiljno shvatio posao – istakao je Obama.

On je pozvao birače da se uključe kao nikada ranije i da “ne sme da postoji ikakva sumnja u ove izbore”.

– Ne marim za akente. Prošlog puta (2016) ih je bilo mnogo i nisu se pokazale kao tačne. Zato što je veliki broj ljudi ostao u svojim kućama. Ali ovog puta to se neće destiti – poručio je nekadašnji predsednik Amerike.

Potom je optužio Trampa i republikance da rade na ukidanju zdravstvenog osigurana (Obamacare), a da nemaju nikakvu alternativu.

– Imali su deset godina i gde im je sada taj plan? – upitao je on.

Obama je zamerio Trampu što je pretio da će koristiti pravni aparat vlade protiv njegovih političkih protivnika, rekavši da to “nije normalno predsedničko ponašanje”.

– I dalje posluje sa Kinom, jer ima tajni kineski račun u banci. Kako je to moguće? Možete li da zamislite da sam imao tajni kineski račun u banci dok sam se kandidovao za reizbor? – rekao je on okupljenim pristalicama na skupu u Filadelfiji.

Bivši američki predsednik je najviše pažnje posvetio razočaranim glasačima, uključujući Afroamerikance i liberale, koji su skeptični prema Bajdenu.

Podsetimo, Bajden je Filadelfiju posetio najviše puta tokom predizborne kampanje, a Tramp je takođe posvetio puno pažnje ovoj državi, svestan da će se njegove šanse za pobedu znatno smanjiti bez podrške glasača u njoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike