Kinez proglašen nacionalnim herojem! Spasao devojčicu (2) koja je padala u sigurnu smrt sa petog sprata solitera (VIDEO)

24.07.2022

08:40

0

Autor: 24sedam

Devojčica je dobila povrede nogu i pluća, ali je u stabilnom stanju

Kinez proglašen nacionalnim herojem! Spasao devojčicu (2) koja je padala u sigurnu smrt sa petog sprata solitera (VIDEO)
kina - Copyright Printskirn/Jutjub/ South China Morning Post

Muškarac iz Istočne Kine je uhvatio devojčicu koja je padala sa petog sprata zgrade, a u znak zahvalnosti proglašen je nacionalnim herojem.

Šen Dong (31) parkirao je svoj automobil u utorak, kada je odjednom čuo tup udarac. Ispostavilo se da je to bila devojčica koja je sa prozora na petom spratu pala na limeni krov terase na prvom spratu. Ona je zatim krenula da pada sa ivice krova na trotoar, ali je Šen brzo reagovao i uhvatio devojčicu.

 

 

Njen pad snimile su i nadzorne kamere. Devojčica je dobila povrede nogu i pluća, ali je u stabilnom stanju, piše SCMP.

Šen, koji inače radi u obližnjoj banci pozvao je Hitnu pomoć dok je sa koleginicom potrčao da joj pomogne, ali je odmah bacio telefon kako bi uhvatio devojčicu koja je ponovo počela da pada. On kaže da u početku nije shvatio da se radi o detetu.

- Da budem iskren, ne mogu da se setim detalja. Ne mogu da se setim da li su me bolele ruke. U meni je samo proradio instinkt da je spasim. Srećan sam što sam stigao na vreme, da nije bilo tako osećao bih se jako loše - rekao je heroj Šen.

On je dodao da je devojčica preživela zahvaljujući metalnom krovu na koji je pala, jer je on ublažio pad.

Slična situacija dogodila se pre 11 godina kada je jedna mlada majka takođe uhvatila dete u vazduhu koje je padalo sa devetog sprata. Devojčica je preživela, ali je mlada žena polomila ruke, a zbog svog herojstva dobila je nadimak “Najlepša mama Kine”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike