Zaharova ismejala bivšeg bugarskog premijera: Za njegovu smenu odgovorni i Betmen i žena-mačka

23.06.2022

07:35

0

Nakon što je bugarski parlament izglasao nepoverenje vladi Petkova, on je krivicu svalio na trojicu političara i Mitrofanovu

Zaharova ismejala bivšeg bugarskog premijera: Za njegovu smenu odgovorni i Betmen i žena-mačka
Marija Zaharova - Copyright Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ironično je danas komentarisala optužbe sad već bivšeg bugarskog premijera Kirila Petkova da je za njegov odlazak s položaja kriva i ruska ambasadorka Eleonora Mitrofanova i rekla da na spisku "krivaca" nedostaju još neki izmišljeni filmski likovi.


-Neodostaju još samo Betmen i žena-mačka. Mislim, čovek se umorio, počeo je da bunca, rekla je Zaharova ironično, prenosi "Sputnjik."

Nakon što je bugarski parlament izglasao nepoverenje vladi Petkova, on je krivicu svalio na trojicu političara i Mitrofanovu.

Petkov je prozvao biznismena i bivšeg poslanika Deljana Pejevskog, lidera stranke GERB i bivšeg premijera Bojka Borisova i Slavi Trifonova čija je stranka „Postoji takav narod“ ranije napustila vladajuću koaliciju.

Stranka GERB je inicirala glasanje o nepoverenju vladi.

Radio-stanica BNR prenela je da Petkov rekao da je želeo da brani interese zemlje, a da su aktivnosti opozicione partije „Preporod“ dovele do prodora ruskih interesa, navodi Sputnjik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike