Peskov otkrio: Cenimo Makronov pristup rešavanju problema, a evo da li će Putin kontaktirati s liderima Nemačke i Italije

17.06.2022

11:48

0

Francuski lider predložio da dođe u Moskvu

Peskov otkrio: Cenimo Makronov pristup rešavanju problema, a evo da li će Putin kontaktirati s liderima Nemačke i Italije
peskov - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Kremlj veoma ceni opredeljenje francuskog predsednika Emanuela Makrona da se konceptualne razlike rešavaju za pregovaračkim stolom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov se osvrnuo na izjavu francuskog lidera da je spreman da dođe u Moskvu na razgovore sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

- Znamo da je predsednik Makron pristalica razgovora i rešavanja konceptualnih razlika za pregovaračkim stolom i cenimo njegov konceptualni pristup - naveo je on.

Peskov je dodao da Putin za sada ne planira da kontaktira s liderima Nemačke i Italije nakon njihovog putovanja u Kijev.

Upitan o šansama za nastavak rusko-ukrajinskih pregovora nakon posete Kijevu nemačkog kancelara Olafa Šolca, italijanskog premijera Marija Dragija i francuskog predsednika Emanuela Makrona, on je naveo da Kremlj može samo da čita medijske izveštaje i da sluša komentare lidera na konferencijama za novinare i da nema drugih informacija.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike