Ne prestaje horor: Banditi na motociklima ubili 38 osoba, palili kuće

09.06.2022

19:41

0

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, banditi su napali sela Dogon Noma, Ungvan Sarkija i Ungvan Maikori

Ne prestaje horor: Banditi na motociklima ubili 38 osoba, palili kuće
nigerija - Copyright Youtube/africanews

Banditi na motociklima ubili su u nedelju 38 osoba i zapalili kuće u nekoliko sela u oblasti Kajura u severnoj nigerijskoj državi Kaduna, saopštile su danas vlasti te države.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, banditi su napali sela Dogon Noma, Ungvan Sarkija i Ungvan Maikori, prenosi agencija Rojters.

- Helikopter vazduhoplovstva koji je poslat na lice mesta ranije je skenirao prve dve lokacije i video izgorele kuće i imanja - navodi se u saopštenju.

Helikopter je presreo bandite na poslednjoj lokaciji (Ungvan Maikori) dok su se povlačili, pre dolaska kopnenih trupa.

 

 

Naoružane bande operišu širom severozapada Nigerije gde pljačkaju ili kidnapuju ljude zbog otkupnine, a nasilje se širi i na druga područja, navodi britanska agencija.

Crni bilans: U napadu na crkvu 80 žrtava

Da podsetimo, više od 80 osoba, uključujući i decu, ubijeno je u nedelju tokom službe u katoličkoj crkvi na jugozapadu Nigerije.

Anakunrin Akeredolu, guverner nigerijske države Ondo, osudio je „podli i satanistički“ napad na Crkvu Svetog Franje, obećavajući da će uhvatiti napadače.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike