Vrhovni sud DNR doneo odluku: Plaćenici iz Velike Britanije i Maroka osuđeni na smrt!

09.06.2022

14:11

0

Sadun Brahim iz Maroka i Britanci Ajden Aslin i Šon Piner biće streljani

Vrhovni sud DNR doneo odluku: Plaćenici iz Velike Britanije i Maroka osuđeni na smrt!
kazna-rusija - Copyright Profimedia

Vrhovni sud Donjecke narodne republike osudio je dvojicu britanskih državljana i jednog državljanina Maroka, koji su se borili na strani Ukrajine na smrtnu kaznu.

Sadun Brahim iz Maroka i Britanci Ajden Aslin i Šon Piner biće streljani.

Aslin (28) i Piner (48) zarobljeni su u aprilu dok su se borili u Ukrajini, pre nego što su se pojavili pred sudom u otcepljenoj Donjeckoj narodnoj republici.

Nakon što su uhapšeni oni su priznali da su prekršili član 232 Krivičnog zakona DNR "Prolazak obuke u cilju terorističke aktivnosti", a za to krivično delo predviđena je kazna zatvora od 15 do 20 godina, preneo je Sputnjik.

Istraga je utvrdila da su Britanci i Marokanac za novčanu naknadu učestvovali u "oružanoj agresiji Ukrajine u cilju nasilnog preuzimanja vlasti u DNR".

Osim toga, Piner i Bragim su se izjasnili krivim za akcije usmerene na nasilno preuzimanje vlasti, što je krivično delo iz člana 323 Krivičnog zakona DNR i za koje je propisana zatvorska kazna od 12 do 20 godina, a u slučaju otežavajućih okolnosti ili u ratno vreme smrtna kazna uz oduzimanje imovine.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama u sredu čuje se kako prevodilac pita Aslina da li "priznaje krivicu" na krivično delo, na šta je on odgovorio "da".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike