Ruski političar: Ako Ukrajina dobije rakete dugog dometa, gađaćemo puteve i vladine zgrade

06.06.2022

14:17

0

Udariće na nove mete, ukoliko to bude potrebno

Ruski političar: Ako Ukrajina dobije rakete dugog dometa, gađaćemo puteve i vladine zgrade
ukrajina-oružje - Copyright AP Photo/Andrew Marienko

Rusija će uzvratiti na snabdevanje Ukrajine višecevnim raketnim sistemima i raketama dugog dometa tako što će ciljati objekte saobraćajne infrastrukture i vladine zgrade, izjavio je danas načelnik odbora za odbranu ruske Dume Andrej Kartapolov.

- Kao što je već rekao naš predsednik i vrhovni komandant Vladimir Putin, Rusija će uzvratiti izvođenjem napada na ciljeve koji do sada nisu bili meta - rekao je on odgovarajući na pitanje novinara.

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Kartapolov je predočio da kijevski aerodrom nastavlja da radi, kao i železnički terminali i glavne železničke linije, mostovi na auto-putevima i mnogi drugi objekti.

- Da ne govorim o državnim institucijama jer do sada nije izvršen nijedan udar na zgrade ukrajinskog ministarstva odbrane, generalštaba, Vrhovne Rade (parlament) i drugih ministarstava u kojima se donose odluke i postavljaju ciljevi - ukazao je Kartapolov.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je tokom vikenda Zapad da će Rusija gađati nove ciljeve u Ukrajini ako SAD počnu da snabdevaju tu zemlju raketama dugog dometa.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike