Tviter se sveti Ilonu Masku? Milijader primetio da se sa njegovim nalogom dešava nešto "veoma čudno"

31.05.2022

18:45

0

Obožavalac je prvi skrenuo pažnju na neobični kvar, a onda se javilo još ljudi koji su potvrdili njegovu priču

Tviter se sveti Ilonu Masku? Milijader primetio da se sa njegovim nalogom dešava nešto "veoma čudno"
mask - Copyright Youtube/The Babylon Bee

Milijarder i vlasnik kompanije "SpejsEks" Ilon Mask tvrdi da se nešto "veoma čudno" dešava sa njegovim nalogom na Tviteru nakon što je saznao da se njegovi stariji tvitovi ne prikazuju ljudima koji ga prate.

Navodnu grešku je u utorak ujutro primetio Teslin veliki fan Stiven Mark Rajan.

- Hej, Ilone, Tviter te je*e. Dragi svi, skrolujte nadole i recite mi - da li tvitovi prestaju da se učitavaju? - napisao je on.

Osamdeset odsto ispitanika tvrdilo je da Maskovi „tvitovi prestaju da se učitavaju nakon kratkog listanja“.

I sam milijarder bio je zbunjen zbog ovog navodnog kvara.

- Zaista veoma čudno - odgovorio je on Rajanu.

I portal 24sedam proverio je da li su ovi navodi tačni i ispostavilo se da je najstariji post koji se može videti na njegovom nalogu objavljen pre 13 sati, dok su se raniji tvitovi pojavili tek nakon podešavanja da se prikazuju samo javni tvitovi.

Nejasno je šta je uzrokovalo da Muskovi tvitovi "nestanu", ali je Rajan tvrdio da je incident bio nameran i da ukazuje na nedostatak transparentnosti Tvitera.

- Tviter maltretira korisnike bez pristanka i nikome ne govore šta su uradili. Korisnici nemaju nikakvu pomoć, a većina nikada čak ni ne sazna da su se igrali s anjima ili se igraju i dalje. To nije kul - napisao je Rajan u sledećem tvitu, naglasivši da se nada da će ovaj "kvar" uskoro biti popravljen, ali da ga ne bi iznenadilo da se to ne desi.

Printscreen Twitter
 

Ovo se dogodilo nakon što je Mask izjavio da neće kupiti Tviter za 44 milijarde dolara osim ako platforma društvenih medija ne ponudi definitivan dokaz da manje od 5 odsto njenih dnevnih korisnika zapravo čine nalozi botova i trolova.

Pre dve nedelje milijarder je procenio da oni čine skoro 20 odsto od 229 miliona korisnika Tvitera, što je neverovatnih četiri puta više od brojke koju je saopštila kompanija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike