Tragedija u Nepalu: Pronađena tela svih 19 putnika i tri člana posade - bili u avionu koji se srušio (FOTO/VIDEO)

31.05.2022

06:28

0

Četvorica Indijaca, dvojica Nemaca i 16 Nepalaca su bili u avionu tipa DHC-6-300 Twin Otter

Tragedija u Nepalu: Pronađena tela svih 19 putnika i tri člana posade - bili u avionu koji se srušio (FOTO/VIDEO)
Tan2022-5-30_10509273_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Yunish Gurung

Pronađena su tela 22 osobe, svih 19 putnika i tri člana posade, koji su bili u avionu koji se u nedelju srušio na obroncima Himalaja u Nepalu, saopštile su danas vlasti.

Četvorica Indijaca, dvojica Nemaca i 16 Nepalaca su bili u avionu tipa DHC-6-300 Twin Otter, u vlasništvu privatne kompanije Tara Er, koji se srušio 15 minuta nakon poletanja iz turističkog grada Pohare, 125 km zapadno od Katmandua, u nedelju ujutro, prenosi Rojters.

Kako je sopšteno, avion je leteo za Jomsom, popularno odredište za tursiste i hodočasnike, 80 km severozapadno od Pohare, a ceo let trebalo je da traje 20 minuta.

- Spasioci su izvukli svih 22 tela sa mesta nesreće - saopštio je za Rojters portparol Uprave za civilno vazduhoplovstvo Nepala.

Prema njegovim rečima, nepalski vojnici i spasioci su u ponedeljak izvukli 21 telo iz ostataka aviona, razbacanih po strmoj padini na visini od oko 4.500 metara nadmorske visine, a poslednje telo pronašli su jutros.

Tela 10 žrtava dovezena su u Katmandu u ponedeljak, a preostalih 12 tela biće prebačeno u glavni grad u toku današnjeg dana, rekao je ovaj nepalski zvaničnik.

Nepalska vlada formirala je petočlanu komisiju koja će utvrditi uzrok nesreće i predložiti preventivne mere za sektor vazduhoplovstva, a Meteorološka služba ranije je saopštila da je iznad oblasti gde je avion nestao bila gusta oblačnost, navodi Rojters.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike