Tragedija na Zapadnoj obali: Izraelske snage ubile 17-godišnjeg mladića u Dženinu

21.05.2022

21:44

0

Palestinsko ministarstvo je identifikovalo tinejdžera kao Amdžada al Fajeda (17) i potvrdilo da je još jedan 18-godišnji Palestinac u kritičnom stanju nakon što je ranjen u izraelskoj vatri

Tragedija na Zapadnoj obali: Izraelske snage ubile 17-godišnjeg mladića u Dženinu
Tan2022-4-7_211929251_3 - Copyright AP Photo/Ariel Schalit

Izraelske trupe pucale su i ubile palestinskog tinejdžera, tokom sukoba koji su izbili kada su Izraelci rano jutros upali u grad Dženin na okupiranoj Zapadnoj obali, preneli su palestinsko ministarstvo zdravlja i lokalni mediji.

Izraelska vojska nije odmah komentarisala ovaj incident koji se dogodio nakon noći intenzivnih napada u Dženinu, na severu Zapadne obale, prenosi AP.

Palestinsko ministarstvo je identifikovalo tinejdžera kao Amdžada al Fajeda (17) i potvrdilo da je još jedan 18-godišnji Palestinac u kritičnom stanju nakon što je ranjen u izraelskoj vatri.

Lokalni mediji javili su da su sukobi izbili ispred izbegličkog kampa u Dženinu posle upada izraelskih snaga na to područje, ali za sada nisu jasne okolnosti pogibije mladića.

Izrael tvrdi da sprovodi "kontraterorističke akcije" kako bi uhapsio ekstremiste za kojima su raspisane poternice i planere nedavnih smrtonosnih napada na Zapadnoj obali i Izraelu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike