Rusi oborili "Točku U": Oglasio se Igor Konašenkov - ukrajinska balistička raketa srušena u blizini Nove Dmitrovske!

03.05.2022

18:20

0

Autor: J.B.O.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su i ukrajinsku bespilotnu letelicu u blizini naselja Rudnja u Černigovskoj oblasti

Rusi oborili "Točku U": Oglasio se Igor Konašenkov - ukrajinska balistička raketa srušena u blizini Nove Dmitrovske!
konašenkov - Copyright Jutjub/ The Kremlin Stories

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su jednu ukrajinsku bespilotnu letelicu "Točka-U" i devet MLRS granata "Smerč", izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

- Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su ukrajinsku bespilotnu letelicu u blizini naselja Rudnja u Černigovskoj oblasti. Pored toga, ukrajinska balistička raketa Točka-U oborena je u blizini oblasti Nove Dmitrovke - rekao je Konašenkov, prenosi agencija RIA Novosti.

Takođe, kako je dodao general-major, ruska PVO je presrela devet višecevnih raketnih bacača "Smerč" u oblastima naselja Aleksandrovka, Kamenka (u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici), kao i Semenovska, Donjecko, Mala Kamiševaha, Červoni Šahtjer u Harkovskoj oblasti.

Da podsetimo, danas se održao dvočasovni razgovor telefoom između Predsednika Rusije Vladimira Putina i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Predsednik Ruske Federacije razgovarao je danas safrancuskim predsednikom o situaciji u Ukrajini i pozvao Zapad da izvrši pritisak na Kijev kako bi se zaustavili "zločini ukrajinskih snaga", saopštio je Kremlj.

Putin je naglasio da je Rusija i dalje otvorena za dijalog sa Kijevom, uprkos, kako je naveo, nedoslednosti ukrajinskih vlasti, prenose RIA Novosti.

Ruski predsednik je rekao Makronu da zemlje EU ignorišu ratne zločine, koje su, kako je naveo, počinile ukrajinske snage, dodaje TASS.

On je Makronu preneo da bi Zapad mogao da pomogne da se okončaju "ratni zločini i masivna granatiranja gradova i naselja u Donbasu", koja dovode do civilnih žrtava, dodaje Rojters.

- Zapad bi mogao da pomogne da se okončaju ovi zločini vršeći odgovarajući uticaj na Kijevske vlasti i zaustavljanjem isporuke oružja Ukrajini - navodi se u saopšetnju Kremlja da je rekao Putin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike