Volodin se obratio Evropskoj uniji: "Probajte da živite bez Rusije bar godinu dana!"

30.04.2022

08:41

0

Autor: J.B.O.

Volodin je na Telegramu napisao da je EU navikla da živi na račun drugih

Volodin se obratio Evropskoj uniji: "Probajte da živite bez Rusije bar godinu dana!"
Vjačeslav Volodin - Copyright AP Photo/Pavel Golovkin, File

Predsednik Državne dume, donjeg doma ruskog parlamenta, Vjačeslav Volodin smatra da Evropska unija treba da pokuša da živi bez Rusije bar godinu dana.

Volodin je na Telegramu napisao da je EU navikla da živi na račun drugih - prvo na račun kolonija, a sada Rusija, kako je naveo, "mora da ih greje".

- A oni nam cinično kažu: ''Za sedam godina mi ćemo se odreći ruskog gasa''. Imamo pravo da odgovorimo: ''Zašto da čekamo? Ako odbijate strateške odnose, živite bez Rusije najmanje godinu dana" - napisao je Volodin, prenosi RIA Novosti.

Michael Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su zapadne države praktično ukrale više od 300 milijardi dolara od Rusije kada su zaplenile sredstva namenjena plaćanju ruskog gasa.

- Ugovori koji su potpisani ranije obezbeđivali su plaćanje u dolarima i evrima. Ova plaćanja su direktno prebacivana na račune Gasproma i čuvana su u zapadnim bankama. Kada je počela specijalna vojna operacija u Ukrajini naši zapadni prijatelji ukrali su nam više od 300 milijardi dolara, zapravo ukrali su ono što su platili za gas. Drugim rečima, koristili su naš gas besplatno sve ove godine - rekao je Lavrov za teleiziju Al Arabija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike