Predsednik Dume ismejao pokušaje Zapada da sabotira Rusiju: "Paklene" sankcije nisu urodile plodom

06.04.2022

11:07

0

Volodin je primetio da su u Međunarodnom monetarnom fondu ranije zaključili da antiruske sankcije podrivaju poverenje u dolar i dodao da se udeo dolara u obračunima u svetu smanjuje

Predsednik Dume ismejao pokušaje Zapada da sabotira Rusiju: "Paklene" sankcije nisu urodile plodom
AP18117505299497 - Copyright Michael Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Sjedinjene Američke Države nisu uspele u nameri da parališu ruski bankarski sistem, Rusija može da ispuni sve svoje obaveze, a te sankcije pritom štete američkim građanima, napisao je predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin na Telegramu.

- Plan Vašingtona nije uspeo. "Paklene" sankcije nisu urodile plodom. Računali su da će srušiti ekonomiju i paralisati bankarski sistem Rusije. Nisu uspeli - napisao je on.

Prema njegovim rečima, Rusija ima sredstava na računu kako bi ispunila sve svoje obaveze u punom obimu čak i u uslovima sankcija, pritom, situacija koju je Amerika napravila šteti njenim građanima.

On je primetio da su u Međunarodnom monetarnom fondu ranije zaključili da antiruske sankcije podrivaju poverenje u dolar i dodao da se udeo dolara u obračunima u svetu smanjuje.

Volodin je podsetio da je Ministarstvo finansija SAD ranije zabranilo Rusiji da državni dug plaća iz rezervi koje su zamrznute zbog sankcija. Portparol Bele kuće Džen Psaki je tvrdila da bi Rusija trebalo da bira između neispunjavanja obaveza i iscrpljivanja njenih dolarskih rezervi.

 

 

Predsednik ruske Dume je naveo da je „odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da neprijateljske zemlje gas plaćaju u rubljama, kao i širenje spiska robe koja će se plaćati u rubljama, dovela Ministarstvo finansija SAD do histerije“.

- Svako ko čuva novac u dolarima više ne može da računa na to da mu SAD neće ukrasti novac. To je početak kraja monopola dolara u svetu - zaključio je Volodin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike