Rusija oštro odgovorila na detinjarije: "Ovo je samo još jedan dokaz zašto niste u Savetu bezbednosti"

18.03.2022

07:49

0

Na tviter nalogu kanadske misije pri UN pojavio se sporan, rusofobičan tvit

Rusija oštro odgovorila na detinjarije: "Ovo je samo još jedan dokaz zašto niste u Savetu bezbednosti"
un savet bezbednosti - Copyright Printscreen/YouTube/United Nations

Rusija je danas optužila Kanadu za, kako tvrdi, detinjaste korekcije napravljene na pismu koje je Moskva poslala Ujedinjenim nacijama, tražeći podršku za svoj nacrt rezolucije o pružanju pomoći i zaštiti civila u Ukrajini.


U sporu na Tviteru, kanadska misija pri UN je u jednom postu dodala više napomena na pismo ruskog ambasadora u UN Vasilija Nebenzje datiranom 16. marta.

Kanadska misija je pritom precrtala deo jedne rečenice koja je glasila:”Kao i drugi članovi međunarodne zajednice, ozbiljno smo zabrinuti zbog njenog pogoršanja (situacije u Ukrajini)”, dok je ostale reči promenila tako da glase: “Nismo ozbiljno zabrinuti zbog njenog pogoršanja“ i na kraju ubacila “jer smo mi primarni uzrok“.

U jednom kasnijem pasusu u pismu, Kanada je zapitala: "Da li mislite da UN zaista veruju u ovo"?

Na poslednjoj stranici pisma, Kanada je predložila drugačiji kraj, napisavši: "Želimo da znate koliko nam je malo stalo do ljudskog života koji smo uništili."

To je izavalo oštru reakciju Moskve, a Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, uzvratio je danas.

“Hvala @CanadaONU za ovu rusofobičnu klevetu na nivou vrtića!“ napisao je on na Tviteru.

- To samo pokazuje da su vaše diplomatske veštine i dobri maniri na najnižoj granici i pojašnjava mi zašto je kandidatura vaše zemlje za nestalno mesto u Savetu bezbednosti dva puta u 20 godina odbačena od strane UN - naveo je Poljanski.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike