Ukrajinci ponovo udarili kasetnim bombama: Napad na urbana područja Melitopolja!

17.03.2022

21:07

0

U bojevoj glavi je ponovo korišćen kasetni deo, što je zabranjeno Ženevskom konvencijom

Ukrajinci ponovo udarili kasetnim bombama: Napad na urbana područja Melitopolja!
Granatiranje - Copyright Profimedia

Zabeležen je i treći udar OTR "Točka-U“ Oružanih snaga Ukrajine na grad Melitopolj koji su oslobodile ruske trupe.

Prema rečima Vladimira Rogova, predstavnika vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti, u bojevoj glavi je ponovo korišćen kasetni deo, što je zabranjeno Ženevskom konvencijom.

Dve "Točke-U" koje su danas gađala urbana područja od strane ukronacista u Oružanim snagama Ukrajine su neutralizovane - jedan je oboren PVO sistemima Oružanih snaga RF, drugi je presretnut i dignut u vazduh van granica grada, što je omogućilo da bi se izbegle žrtve.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. Žestoki sukobi su na više pravaca, a posebno u Marijupolju. Kako najavljuju američki mediji, očekuje se da bi predsednik SAD Džozef Bajden mogao saopštiti novu odluku američke administracije o slanju vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od jedne milijarde dolara.

U međuvremenu, ruske trupe preuzele su kontrolu nad Berdjanskom. Sa druge strane, ukrajinske snage nastavile su da primenjuju raketne lansere "Točka-U“ po gradovima Donbasa, a u tim napadima ima i poginulih i povređenih, a među njima i dece.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike