Skandalozna greška na CNN-u: Svetski medij napravio neviđen ispad u programu uživo - Srbija u fokusu ukrajinske krize!

17.03.2022

18:25

0

Spinovi u doba nemira su postali regularna taktika, ali ovakve greške su nov nivo u toj bizarnoj medijskoj igri

Skandalozna greška na CNN-u: Svetski medij napravio neviđen ispad u programu uživo - Srbija u fokusu ukrajinske krize!
Tan2022-3-11_183812342_3 - Copyright CNN+ via AP

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se fotografija video isečka vesti sa televizijskog programa CNN, na kojoj je prikazan kadar u kojem su voditeljka i karta Evrope iza nje. Detalj koji sa pomenute slike "vrišti" je nedopustiva greška na mapi - naime Srbija je predstavljena kao dražava koja se graniči sa Ukrajinom.

"Si-En-En brka Mađarsku sa Srbijom - SAD još jednom demonstriraju svoje "briljantno" poznavanje geografije (posebno Ukrajine).", stoji u opisu tvita.

Ovakva greška skandalozna je i zaprepašćujuća, budući da se radi o mediju koji ima internacionalni domet, a koji se smatra relevantnim u izveštavanju o svetskim aktuelnostima.

Deo mape koji je u etar pušten širokim narodnim masama je Mađarska, a ne Srbija.

Slika ekrana/Google Maps
 

Srbiju od Ukrajine, na istoku, dele Rumunija i Moldavija, ali to očigledno nije poznato urednicima programa pomenute televizije.

Si-En-En (CNN, akronim za Cable News Network), američki je 24-satni informativni kanal koji se emituje putem satelita i kablovske televizije. Gledanost medija je izuzetno velika, što dodatno ukazuje na opasnost ovakvih ispada, koji u krajnjem slučaju kreiraju sliku korisnika tog informativnog programa o raznim dešavanjima.

Da li su ove greške usko povezane sa neznanjem, podsećamo vas na to da je Bajden Ukrajinu nazvao Iranom, potom i rekao da je Putin napao Rusiju, ili je u pitanju namerno širenje dezinformacije je na čitalačkoj publici da proceni.

Spinovi u doba nemira su postali regularna taktika. Lažno izveštavanje o Srbiji sprovedeno u ratnim devedesetim godinama su klasični primer kampanje kojom je naša država bila unižena do najnižih grana.

 

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike