Rusija stavila nuklearne snage u stanje borbene gotovosti!

28.02.2022

12:18

0

Ruske snage u pripravnosti

Rusija stavila nuklearne snage u stanje borbene gotovosti!
profimedia-0262629520 - Copyright Profimedia

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su njene strateške raketne snage i severna i pacifička flota stavljene u stanje borbene gotovosti, prenela je agencija Interfaks.

Ruske raketne strateške snage, Severna i Pacifička flota, kao i dalekometna avijacija počele su da izvršavaju borbeno dežurstvo sa pojačanim snagama, saopštio je u svom izveštaju predsedniku Rusije Vladimiru Putinu ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, podneo je izveštaj vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimiru Putinu da su, u skladu sa njegovim naređenjem, dežurne snage komandno-kontrolnih punktova Raketnih strateških snaga, Severne i Pacifičke flote i Komande dalekometne avijacije počele da vrše borbeno dežurstvo sa pojačanim ljudstvom - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U nedelju je predsednik Putin, na sastanku sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom i načelnikom Generalštaba Rusije Valerijem Gerasimovom, naredio da se snage za obuzdavanje (nuklearna trijada) prebace u režim borbenog dežurstva.

Predsednik je naredio da se primeni status povećane pripravnosti nakon što je optužio "najviše zvaničnike vodećih zemalja NATO-a" da se prepuštaju "davanju agresivnih izjava o našoj zemlji".

Situaciju u Ukrajini možete pratiti na našem blogu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike