Ukrajinci stigli na mesto pregovora sa Rusijom (VIDEO)

28.02.2022

08:40 >> 09:38

0

Svi se nadaju povoljnom ishodu

Ukrajinci stigli na mesto pregovora sa Rusijom (VIDEO)
pregovori - Copyright Youtube/Ria novosti/Novini Politics

Ukrajinska delegacija helikopterima je stigla na mesto održavanja pregovora sa Rusijom.

Belorusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je u Beloruisiji sve spremno da ta zemlja bude domaćin pregovora Rusije i Ukrajine.

Kako je saopštio kabinet ukrajinskog predsednika, ukrajinsku delegaciju čine, između ostalih, ministar odbrane Aleksej Reznikov, lider frakcije „Sluga naroda“ i zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine David Arahamija, savetnik šefa kabineta predsednika Mihail Podoljak, prvi zamenik šefa ukrajinske delegacije u Trilateralnoj kontakt grupi Andrej Kostin, poslanik Rustem Umerov i zamenik ministra spoljnih poslova Ukrajine Nikolaj Točicki.

Ključno pitanje pregovora je hitan prekid vatre i povlačenje trupa sa teritorije Ukrajine, dodaje se u saopštenju kabineta.

Rusku delegaciju predvodi Vladimir Medicinski, saradnik Vladimira Putina. Oni su u subotu stigli u Gomelj, na istoku Belorusije.

Rusija je u nedelju saopštila da će pregovori biti održani u Gomeljskoj oblasti u Belorusiji, dok je u Kijevu rečeno da će sastanak dve delegacije biti održan na granici Ukrajine i Belorusije.

Situaciju u Ukrajini pratite na našem blogu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike