"Pojavljuju se iznenada i uništavaju sve pred sobom": Ruski helikopteri uteruju strah u kosti ukrajinskoj vojsci (VIDEO)

26.02.2022 | 12:12

Autor: 24sedam

Ruski helikopteri i avioni se tako lako kreću Ukrajinom zbog toga što je većina ukrajinskih sistema protivvazdušne odbrane već uništena

Copyright Profimedia

Na društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi kako ruski helikopter na auto-putu u blizini Kijeva uništava vozila ukrajinske vojske koja su prevozila raketni sistem Buk-M1.

Korisnici iz Ukrajine komentarišu da se sve češće događa da se ruski helikopteri “odjednom pojave niotkuda” i nanesu veliku štetu ukrajinskoj vojsci.

 

 

Ruski helikopteri i avioni se tako lako kreću Ukrajinom zbog toga što je većina ukrajinskih sistema protivvazdušne odbrane već uništena tako da je šansa za obaranje minimalna.

 

U snimcima se vidi i da civili neometano prolaze u svojim automobilima pored zapaljenih vojnih vozila, što je dokaz da oni nisu cilj ruskih helikoptera.

Zanimljivo, od pre dve godine Vojska Srbije poseduje identične helikoptere Mi-35M, koji se vidi na snimku.

Podsetimo, Predsedavajući ruske Dume Vjekoslav Volodin tvrdi da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski napustio Kijev i da je otišao u Lavov.

Kako je precizirao, ukrajinski predsednik još juče nije bio u Kijevu.

Prema rečima Volodina, snimci koje Zelenski objavljuje na društvenim mrežama snimljeni su unapred.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam