Bajden izabrao tim koji će se boriti protiv korone, poznati stručnjak nije na listi

09.11.2020

14:13 >> 14:14

0

Radnom grupom će zajednički rukovoditi Vivek Murti, prvi čovek američkog javnog zdravstva u Obaminoj adminsitraciji

Bajden izabrao tim koji će se boriti protiv korone, poznati stručnjak nije na listi
Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden danas je objavio sastav svog budućeg antikorona tima, radne grupe sastavljene od eksperata za medicinu i zdravstvo koja će voditi borbu protiv pandemije koronavirusa u njegovoj administraciji.

– Borba protiv pandemije koronavirusa jedna je od najvećih s kojima će se naša vlada suočiti. Slušaćemo šta govore naučnici i eksperti. Radna grupa će mi pomoći da definišem pristup, da kontrolišemo rast broja novozaraženih, da obezbedimo da vakcinu budu sigurne, efikasne, pravedno distribuirane i besplatne i da uspešno zaštitimo visokorizične grupe – poručio je Bajden, preneo CNN.

Pročitajte još: Bajden počeo da donosi odluke “pre ustoličenja”: Poznat prvi predsednički potez

Radnom grupom će zajednički rukovoditi Vivek Murti, prvi čovek američkog javnog zdravstva u Obaminoj adminsitraciji, stručnjak kojeg je Donald Tramp sklonio sa te funkcije i bivši čelnik Agencije za hranu lijekove (FDA) Dejvid Kesler, navodi se u izveštaju američke TV mreže u kojem se ne spominje ime dosadašnjeg šefa radne grupe za borbu protiv koronavirusa dr Entonija Faučija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike