"Rafal" Donalda Trampa na Tviteru: Da je Bajden predsednik, ne bi bilo vakcine još četiri godine

10.11.2020 | 08:03 >> 11:01

Autor: A. Bulatović

On je optužio i medije zbog progoza izbornih rezultata

Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

Američi predsednik Donald Tramp ocenio je da je vest o efikasnosti vakcine protiv koronavirusa objavljena nakon predsedničkih izbora zato da on ne bi pobedio.

– Agencija za lekove je trebalo to ranije da objavi ne iz političkih razloga, već kako bi životi mogli da budu spašeni – napisao je Tramp na Tviteru.

U seriji tvitova Tramp je istakao da ta agencija i Demokratska stranka “nisu želele da on pobedi zahvaljujući otkriću vakcine, već su čekali pet dana da to objave”.

Rusija nudi Srbiji zajedničku proizvodnju vakcine protiv koronavirusa?
Veliki dan za nauku i čovečanstvo: Vakcina protiv kovida efikasna 90 odsto?!

Naveo je i da sa Bajdenom kao predsednikom vakcina ne bi bila otkrivana tako brzo.

– Da je Bajden bio predsednik ne biste imali vakciju još četiri godine niti bi je FDA odobrila tako brzo. Birokratija bi uništila milione života – napisao je Tramp.

On je optužio i medije zbog “progoza izbornih rezultata koje su bile toliko loše da zapravo predstavljaju mešanje u izbore i trebalo ih je prozvati zbog toga”.

– I biće tu ponovo za četiri godine da sve ponove – naveo je Tramp.

Farmaceutske kompanije “Pfizer” iz SAD i nemački “Bionteh”, saopštile su juče da njihova eksperimentalna vakcina ima efikasnost od preko 90 odsto u sprečavanju kovid-19, na osnovu početnih podataka iz velike studije, što je velika pobeda u borbi protiv pandemije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam