Bajden se ponovo pogubio: Pomešao ko treba da pokrene navodnu invaziju na Ukrajinu (VIDEO)

08.02.2022

10:36

0

Poznat je kao kralj gafova

Bajden se ponovo pogubio: Pomešao ko treba da pokrene navodnu invaziju na Ukrajinu (VIDEO)
bajden - Copyright AP Photo/Alex Brandon

Američki predsednik Džozef Bajden napravio je lapsus na konferenciji za medije sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem kada je rekao da će "Nemačka izvršiti invaziju na Ukrajinu".

Bajden je naglasio da ukoliko Rusija krene u napad, neće biti Severnog toka 2, na šta ga je novinar upitao: "Ali, kako ćete to uraditi, pošto je projekat pod nemačkom kontrolom?".

 

 

- Dozvolite da prvo odgovorim na prvo pitanje. Ako Nemačka... ako Rusija izvrši invaziju, ako njeni tenkovi i trupe ponovo pređu granicu sa Ukrajinom, tada više neće biti Severnog toka 2. Stavićemo tačku na njega - nespretno se izrazio Bajden koji je inače sklon gafovima i lapsusima.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja "agresivnih dejstava" Rusije u blizini granica Ukrajine. 

Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada. Poručila je da se izjave o navodnoj invaziji koriste kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike