Pretrešće sva važna pitanja: Na predstojećem sastanku Putin i Si razgovaraće i o dijalogu Rusije i NATO

28.01.2022

11:08

0

Ruski predsednik je u prethodnih 20 godina više puta boravio u Kini, ali zbog pandemije koronavirusa poslednje dve godine nije bilo uzajamnih poseta lidera dve zemlje

Pretrešće sva važna pitanja: Na predstojećem sastanku Putin i Si razgovaraće i o dijalogu Rusije i NATO
Si Đinping i Vladimir Putin - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski i kineski predsednik, Vladimir Putin i Si Ðinping, tokom predstojećeg razgovora u Pekingu obratiće posebnu pažnju na rusko-američki dijalog, garancije o bezbednosti i strateškoj stabilnosti u Evropi, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov.

- Verujem da će dobar deo razgovora biti iskorišćen na razmenu mišljenja o aktuelnim međunarodnim pitanjima. Razgovori će uključiti priču o strateškoj stabilnosti u Evropi, bezbednosnim garancijama koje traži Rusija, dijalogu Rusije i SAD, kao i Rusije i NATO, i priču o regionalnim problemima. Dnevni red je ogroman - naveo je Peskov, prenosi TASS.

Putin je u prethodnih 20 godina više puta boravio u Kini, ali zbog pandemije koronavirusa poslednje dve godine nije bilo uzajamnih poseta lidera dve zemlje.

Si Ðinping prisustvovaće ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 4. februara, gde će se, između ostalih, pojaviti i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike