Plaže se zabelele: Sneg transformisao letovališta u zimske rajeve, oluje napravile haos u Grčkoj i Turskoj (VIDEO/FOTO)

26.01.2022

12:26

0

U nekim oblastima palo je više od 80 centimetara snega, a brojni vozači koji nisu mogli da pokrenu svoja vozila ostali su zaglavljeni preko noći u svojim automobilima

Plaže se zabelele: Sneg transformisao letovališta u zimske rajeve, oluje napravile haos u Grčkoj i Turskoj (VIDEO/FOTO)
profimedia-0656215222 - Copyright Profimedia

Spasilačke ekipe u Istanbulu i u Atini provele su ceo jučerašnji dan u kopanju snega i leda kako bi raščistile blokirane saobraćajnice i spasile ljude koji su preko noći ostali zarobljeni u svojim automobilima nakon snežnih oluja i prodora ledenog vazdušnog fronta.

Auto-putevi i ulice u Istanbulu od prekjuče su bili blokirani nakon što je oluja stigla u grad sa 16 miliona stanovnika.

U nekim oblastima palo je više od 80 centimetara snega, a brojni vozači koji nisu mogli da pokrenu svoja vozila ostali su zaglavljeni preko noći u svojim automobilima, ili su ih ostavljali i peške pokušavali da stignu do svojih kuća, železnice ili metroa, prenosi AP.

Vlasti su takođe uspele da očiste pistu na aerodromu u Istanbulu i omoguće organičeni vazdušni saobraćaj.

U Atini spasilačke ekipe izvukle su oko 300 vozača zarobljenih na auto-putu koji povezuje glavni grad sa atinskim međunarodnim aerodromom.

Veliki broj vozača ostavio je svoje automobile i nastavio put peške, a mnogi su se uputili do najbliže železničke stanice, preskačući snežne barijere da bi stigli do perona nakon noći provedene u automobilu.

Vojska je poslata da preko noći dostavi hranu i vodu onima koji su zarobljeni u svojim vozilima i da pomogne da se što veći broj automobila oslobodi i pokrene.

Grčki zvaničnici su saopštili da će svaki vozač koji je bio zarobljen u automobilu dobiti odštetu od 2.000 evra, što je prihvatila Uprava za javne puteve.

Jake snežne padavine juče su uglavnom prestale, ali su mnoge ulice u Atini ostale blokirane oborenim drvećem, dok je nekoliko kvartova na severu grada ostalo bez struje.

Sa druge strane, ljubitelji snega oduševljeni su prizorima koji su se mogli videti u popularnim letovalištima.

Plaže prekrivene snegom oduševile su mnoge građane, pa su društvene mreže preplavljene snimcima i fotografijama mora koje zapljuskuje zavejane obale.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike