Stravična tragedija: Bebu od 6 meseci pogodio zalutali metak (VIDEO)

25.01.2022 | 10:49

Dete je bilo u kolima sa svojom majkom

Copyright Youtube/FOX 5 Atlanta

Stravično ubistvo dogodilo se na ulicama američke Atlante kada je u vatrenom okršaju dve bande jedan metak zalutao i pogodio šestomesečnu bebu dok ju je majka vozila u automobilu.

Nesrećna žena isprva nije ni videla da je njeno dete pogođeno jer je uletela u kišu metaka koji su monstrumi razmenjivali iz dva vozila. Kada je shvatila šta se dogodilo, nekako je uspela da bebu odveze do memorijalne bolnice Gredi, ali su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

Policija je pokrenula hitnu istragu.

 

 

- Beba je bila slučajna žrtva pucnjave. Angažovali smo sve raspoložive snage u rešavanje ovog slučaja. Nećemo se zaustaviti, radićemo i tokom noći da bismo pronašli krivce - obećao je na konferenciji za novinare šerif Rodni Brajant.

Prema njegovim rečima, nesrećno dete je bilo u kolima svoje mame i onda postalo žrtva bezumnog nasilja.

- Ljudi danas ne mogu da reše problem na drugačiji način već odmah potežu oružje. To je veoma zabrinjavajuće - istakao je Brajant i poručio kako je potrebno nešto hitno uraditi da se zaustavi tako velika rasprostranjenost oružja na ulicama.

Sličnu poruku poslao je i gradonačelnik Atlante, Andre Dikens, istakavši da je problem oružanog kriminala ogroman, kao i da će odgovorni za smrt bebe sigurno biti dovedeni pred lice pravde.

- Ubijeno je dete. Ono je žrtva odluke odraslih da nose oružje i na takav način rešavaju probleme. Pozivam sve naše sugrađane da se zapitaju da li nam je tako nešto zaista više potrebno - zaključio je Dikens.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Blic