Osuđena Amerikanka koja je uhapšena u Beogradu: Bila vođa velikog međunarodnog lanca za prevare, tražio je Interpol!

21.01.2022

11:04

0

Mar i njeni saradnici su koristili tehnike "masovnog marketinga“ za prevaru

Osuđena Amerikanka koja je uhapšena u Beogradu: Bila vođa velikog međunarodnog lanca za prevare, tražio je Interpol!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Džejms Mudi, američki okružni sudija, osudio je Meri Ketrin Mar (42) iz ​​Majamija na 14 godina zatvora zbog pranja novca. Sud je takođe odredio novčanu kaznu u iznosu od 1,5 miliona dolara, a pored toga je Marovoj naloženo da isplati žrtvama iznos od 14.511.754,05 dolara.

Meri Ketrin Mar je priznala krivicu u junu 2021. Prema sudskim dokumentima, ona je bila vođa velikog međunarodnog lanca za prevare i pranje novca koji je delovao izvan SAD, saopštilo je američko Ministarstvo pravde.

Marova i njeni saradnici su koristili tehnike "masovnog marketinga“ za prevaru pojedinaca koji su verovali da ulažu značajne količine novca u regulisane finansijske proizvode ili tržišta, posebno u akcije. U stvarnosti, investicije su bile lažne i žrtve nisu dobile ništa. Većina žrtava su iz Australije, sa Novog Zelanda, iz Ujedinjenog Kraljevstva i zemalja Azije.

Meri je uhapšena u Beogradu 1. novembra 2018. godine na osnovu crvene Interpolove poternice koju je izdalo Ministarstvo pravde SAD, a izručena je Tampi u aprilu 2019. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike