Sebastijan Kurc dobio novu funkciju: Blisko će sarađivati sa Tonijem Blerom

09.01.2022

14:51

0

Najmlađi šef vlade u Evropi povukao se potpuno iz austrijske politike nakon što je protiv njega pokrenuta istraga zbog korupcije i mita

Sebastijan Kurc dobio novu funkciju: Blisko će sarađivati sa Tonijem Blerom
sebastijan kurc - Copyright AP Photo/Lisa Leutner

Nekadašnji kancelar Austrije Sebastijan Kurc, koji je podneo ostavku krajem godine na sve funkcije i povukao se iz političkog života Austrije, dobio je novu funkciju - u Evropskom savetu za toleranciju i pomirenje (ECTR).

Poznato je bilo da će Kurc, u prvom kvartalu ove godine, preći u privredni sektor i to u američku firmu "Til Kapital" kao globalni strateg.

Pored posla u kompaniji savetnika i donatora Donalda Trampa Petera Tila, on je preuzeo i funkciju u jednoj nevladinoj organizaciji.

Kurc je potvrdio da će biti kopredsedavajući Evropskog saveta za toleranciju i pomirenje (ECTR).

Inače ECTR-om predsedava bivši britanski premijer Toni Bler, a organizacija se zalaže za toleranciju prema Jevrejima u Evropi, bori protiv antisemitizma i negiranja holokausta.

Toni Bler; Profimedia
 

Kurc je za vreme vođenja austrijske vlade negovao tesne kontakte sa predstavnicima Jevreja i zalagao se za borbu protiv antisemitizma.

Najmlađi šef vlade u Evropi povukao se potpuno iz austrijske politike nakon što je protiv njega pokrenuta istraga zbog korupcije i mita.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike