Oluja Iota ide prema Centralnoj Americi: Izdato upozorenje, građani pozvani da se evakuišu (FOTO)

14.11.2020

21:33

0

Vlasti su pozvale na evakuaciju građana u delovima Centralne Amerike pre nego što budu pogođene poplavama izazvanim tropskom olujom Iota koja se približava

Oluja Iota ide prema Centralnoj Americi: Izdato upozorenje, građani pozvani da se evakuišu (FOTO)
Copyright Foto: Tviter/ @lasose2002

Vlasti su pozvale na evakuaciju građana u delovima Centralne Amerike pre nego što budu pogođene poplavama izazvanim tropskom olujom Iota koja se približava regionu, prenosi AP.

Predsednik Gvatemale Alehandro Ðamatei naredio je evakuaciju građana iz područja za koja se očekuje da će biti pogođena tropskom olujom Iota.

Huan Orlando Hernandez pozvao je građane koji se nalaze na putu oluje da odu u najbliža skloništa.

U Kruz de Valensiji na severozapadu Hondurasa vlasti su već otpočele sa evakuacijom građana.

Tropska oluja Iota približava se Centralnoj Americi, a očekuje se da će dostići snagu uragana ili njemu približnu dok bude došla do Obale komaraca u Nikaragvi i Hondurasu u ponedeljak.

Američki nacionalni centar za uragane upozorava da bi u severnoj Kolumbiji i Centralnoj Americi IOTA mogla da dovede do pojave klizišta i poplava već u ponedeljak.

Vlasti Centralne Amerike još pokušavaju da saniraju posledice uragana Eta koji je region pogodio pre dve nedelje, kada je veliki broj ljudi poginuo u poplavama i klizištima, od Paname do južnog dela Meksika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike