24SEDAM KIKINDA Međunarodni turnir u sedećoj odbojci okupio iskrene prijatelje

04.09.2021

12:13

0

Autor: 24sedam

Pored domaćih ekipa, turniru su se odazvali odbojkaši u sedećej odbojci iz Mađarske, BiH i Republike Srpske

24SEDAM KIKINDA Međunarodni turnir u sedećoj odbojci okupio iskrene prijatelje
odbojka - Copyright Opština Kikinda

Jedanaesti međunarodni turnir u sedećoj odbojci “Kup Kikinde 2021” okupio je šest inostranih i domaćih ekipe koje vezuje iskreno prijateljstvo. Branislav Dragin, predsednik OKI “Feniks“, ukazao je da su nakon jednogodišnje pauze, zbog korona krize, ponovo organizovali tradicionalan turnir i da je ove godine, to jedini ovakav u Srbiji. 

Pored domaćih ekipa, turniru su se odazvali odbojkaši u sedećej odbojci iz Mađarske, BiH i Republike Srpske.

Opština Kikinda
 

- Ugostili smo naše iskrene prijatelje iz Bugojna, ali i najbolju evropsku ekipu u sedećoj odbojci. To je OKI “Fantomi” iz Sarajeva. Došli u nekompletnom sastavu, jer su sedmorica njihovih igrača, kao članovi reprezentacije BiH na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, osvojili bronzanu medalju - kazao je Dragin i dodao da su svu draž ovog sporta, na parketu “Jezera”, pokazali članovi OKI “Banjaluka“, “Crvenka“ “Tatabanje” i “Feniks”. 

Kikinđani se takmiče u prvenstvu Srbije, poslednji su i prvaci Mađarske u sedećoj odbojci do izbijanja pandemije. Učesnike turnira i organizatore pozdravili su Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu.

Opština Kikinda
 

- Sve čestitke “Feniksu” jer istrajava u ovoj lepoj sportskoj priči. Mislim da ste svi pobednici - poručio je igračima Lukač, dok je Pecarski konstatovao da se lokalna samouprava trudi da afirmiše i paraolimpijske sportove.

Podsetio je Pecarski da je početkom godine u Kikindi održano državno golbal prvenstvo, ali i da naš grad nastoji da postane jedan od centara paraolimpijskog sporta u Srbiji. 

Kao i svih prethodnih godina, promoter turnira bio je Vasa Mijić, proslavljeni bivši odbojkaš.

- Čestitam organizatori turnira na entuzijazmu. Znam da, naročito u finansijkom smislu, to nije lako Lepo je što je lokalna samouprava stala iza ovog turnira. Važno je da šira zajednica - kazao je Mijić.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike