24SEDAM KIKINDA Gradonačelnik i njegove saradnice darivali đake prvake

01.09.2021 | 08:28

Autor: 24sedam

Poklone je dobilo osmoro prvaka, petoro više nego prethodne školske godine

Copyright Opština Kikinda

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, poželeo je prvog dana nove školske godine đacima prvacima uspešan početak školovanja. U pratnji članica GV, Ramone Tot i Milene Živkov, najpre je posetio i školski pribor uručio đacima prvacima OŠ “Bratstvo-Jedinstvo” u Banatskoj Topoli. 

Poklone je dobilo osmoro prvaka, petoro više nego prethodne školske godine.

- Želim vam da se lepo družite, upoznate nove drugare i da slušate učiteljice i učitelje, i da uvek budete ovako lepo nasmejani - rekao je Lukač i dodao da je lokalna samouprava identične poklone namenila za 450 mališana. 

Opština Kikinda
 

U narandžastim torbicama nalaze se sveske, pernice, flašice za vodu i ostali najosnovniji školski pribor. U OŠ “Slavko Rodić” u Banatskom Velikom Selu, darivano je samo sedmoro đaka prvaka. Daleko više njihovih vršnjaka, prvi put, u školskim klupama se našlo u OŠ “Feješ Klara” i OŠ “Žarko Zrenjanin”. 

Prema rečima Hermine Čemere, direktorice OŠ “Feješ Klara”, ove školske godine imaju 216 đaka.

- Imamo ukupno 27 prvaka, od kojih će šestoro nastavu pratiti na mađarskom, a ostali na srpskom jeziku - kazala je ona. 

Opština Kikinda
 

Tihomir Farkaš, predsednik Aktiva direktora škola i direktor OŠ "Žarko Zrenjanin", potvrdio je da nastava u svim gradskim i osnovnim školama počela na vreme i dodao da časovi traju 45 minuta, kao i da su sve obrazovne ustanove, kadrovski i u epidemiološkom smislu, potpuno spremno dočekale novu školsku godinu.

- Svakovnevno ćemo pratiti epidemiološku situaciju i u skladu s brojkama reagovati. Sve eventualne poteze donosićemo nakon dogovora sa lokalnim Kriznim štabom i ZZJZ. Naša škola ima 70 đaka prvaka, dok nastavu pohaša ukupno 570 učenika - rekao je Farkaš. 

Članica GV za obrazovanje i kulturu, Milena Živkov, ukazala je da 1. septembar, sa posebnim uzbuđenjem, dočekuju prvaci, njihovi roditelji, ali i prosvetni radnici.

- Nadamo se da će ova školska godina biti bolja nego prethodne, naročito u epiemiološkom pogledu - navela je Živkov.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam