24SEDAM RUMA Posadi svoj hlad Uspešno realizovana akcija

10.12.2021 | 11:33

Autor: 24sedam

U Rumi je akciju podele sadnica belog jasena sprovelo javno preduzeće "Komunalac"

Copyright Opština Ruma

Na preko 100 lokacija širom Srbije danas je sprovedena akcija "Posadi svoj hlad", koju organizuje NVO Zeleni razvojni centar uz pomoć društveno odgovornih kompanija.

U Rumi je akciju podele sadnica belog jasena sprovelo javno preduzeće "Komunalac", a na štandu kod Malog parkića, u centru grada, vrlo brzo podeljeno je svih sto besplatnih sadnica.

"Delimo sadnice belog jasena, jako zahvalna vrsta, nije zahtevna po pitanju ni vlage, ni svetlosti, izuzetno dobro podnosi i velike vrućine. Svaki građanin je dobio po jednu sadnicu uz obavezu da je posadi, to je jedini uslov. Ovom akcijom povećaćemo pošumljenost naše Srbije i naših gradskih i prigradskih naselja. Dobili smo 100 sadnica, zainteresovanost je poprilično dobra, tako da smo vrlo brzo podelili sadnice. Moram napomenuti da je reč o kvalitetnim sadnicama gde je procenat primanja preko 90 odsto", izjavio je Vladimir Javorac, šef odseka Zelenilo u JP "Komunalac".

Sugrađanka Slavica Lukić oduševljena je današnjom akcijom.

"Ja nemam reči, ovo je predivno. Da mogu još da dobijem sadnica ja bih sve uzela i posadila sama. Ja sam i 1966. godine učestvovala u akciji ozelenjavanja, dobro znam koliko je to važno za sve nas. Drvo koje je nedavno posečeno u Rumi, zasadio je svojevremeno moj čukundeda, to me je rastužilo, no, ipak i motivisalo da danas dođem i u  svojim sedamdesetim godinama, ponovo dam svoj doprinos društvu. Vidim da su sadnice uzimali i oni mlađi, da ih deca nose u svoje škole, parkove, sve me to raduje, jer mladi i treba više da se uključe u društveni život", poručila je Slavica.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Ruma. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam