24SEDAM KIKINDA Kultura spojila Kikindu i Sentu

22.06.2021

08:27

0

Autor: 24sedam

Početak naše saradnje ozvaničiće Vidovdanski koncert hora “Attendite” i našeg orkestra u Senti - rekla je Nožica

24SEDAM KIKINDA Kultura spojila Kikindu i Sentu
kultura - Copyright Opština Kikinda

Sporazum o saradnji između kikindskog Kulturnog centra i Srpskog kulturnog centra „Stevan Sremac“ iz Sente, obogatiće kulturnu ponudu našeg i ovog grada na Tisi. 

U prisustvu Nikole Lukača, gradonačelnika Kikinde i Igora Stojkova, sekretara SO Senta i pokrajinskog poslanika, dokument o saradnji potpisali su Tanja Nožica, direktorica KCK i Miroslav Basarić, direktor Srpskog kulturnog centra „Stevan Sremac“.

- Naša ustanova je po prvi put potpisala ovakav sporazum o saradnji. Konkretno, to znači da ćemo razmenjivati naše programe. Početak naše saradnje ozvaničiće Vidovdanski koncert hora “Attendite” i našeg orkestra u Senti - rekla je Nožica. 

Opština Kikinda
 

Nadovezao se Basarić i istakao da je i ustanova na čijem je čelu, po prvi put, sklopila sa nekom drugom ugovor o saradnji.

- Faktički smo i ranije sarađivali sa Kulturnim centrom, a sada je samo ozvaničavamo. Ovaj dokument garant je da će se naša saradnja produbiti. Biće nam drago da ugostimo Kikinđane, a verujemo da će i ovdašnja publika uživati u onome što će izvesti Senćani. Saradnja počinje 28. juna koncertom “Srbija je najlepša pesma” na kom će nastupiti orkestar i hor “Attendite” u Senti - najavio je Basarević i dodao da će se Senćani publici u Kikindi predstaviti tokom septembra.

Opština Kikinda
 

- Kikinda je sedište i administrativni centar Severnobantskog okruga. Dobra saradnja sa lokalnim samoupravama u okruženju, ali i nekim drugim, rezultira i ovakvim sporazumima. Dobro je da istrajavamo na očuvanje tradicije, kulture i običaja svih naroda koji žive u ovim lokalnim sredinama, i da učimo jedni od drugih- ocenio je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde. 

Takvom je mišljenja i Igor Stojkov, sekretar SO Senta i pokrajinski poslanik.

Opština Kikinda
 

- Drago nam je što smo u prilici da intenziviramo saradnju sa Kikindom i vašim Kulturnim centrom. Velikani srpske književnosti, Stevan Sremac i Stevan Raičković, rođeni su u Senti. Ponosimo se i Jovanom Đorđevićem, autorom himne “Bože pravde”. Trudimo se da pomažemo rad Srpskog kulturnog centra „Stevan Sremac“, a ove godine u planu je objavljivanje knjige o istorijatu Sente - kazao je Stojkov.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike