24SEDAM INĐIJA Nove pesme Alitora na srpskom u oktobru

01.10.2021 | 11:55

Autor: 24sedam

Želeli smo da ovog puta zaista izađemo iz naše zone komfora i probamo da snimimo nešto „drastično“ drugačije od svega što je do sada bend radio, kaže frontmen benda

Copyright Printscreen

Inđijski progressive thrash metal bend Alitor objaviće novo izdanje na svoj deseti rođendan, 29. oktobra. U pitanju je EP „Spoznaja“ na kome se nalaze pesme koje su, po prvi put od osnivanja benda, snimljene na maternjem, srpskom jeziku.

– Želeli smo da ovog puta zaista izađemo iz naše zone komfora i probamo da snimimo nešto „drastično“ drugačije od svega što je do sada bend radio – kaže frontmen benda Marko Todorović.

On priznaje da do sada „nije imao hrabrosti“ da radi na srpskom jeziku, ali da je do toga došlo spontano.

– Prošlog leta, kada je materijal i nastao, svi iz benda smo bili izuzetno kreativni. Te stvari su jednostavno izašle iz nas, kao i ti tekstovi. Sve je leglo i odluka da snimimo materijal na srpskom je bila laka – objašnjava Todorović i uveren je da su u pitanju najbolje pesme Alitora do sada.

EP „Spoznaja“ biće objavljen 29. oktobra na svim digitalnim platformama i na CD-u, dok je izdanje na vinilu planirano za narednu godinu.

Prošlog novembra, nakon 6 godina pauze, Alitor je objavio drugi album pod nazivom „II“, ali nije mogao da ga promoviše uživo, zbog pandemije virusa korona, pa je koncertna promocija počela tek u junu. Nastavlja se koncertim au Pančevu 15. oktobra i u Užicu dan kasnije, a očekuje se da na tim koncertima bend izvoditi i pesme sa EP-ja koji je u najavi.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam