24SEDAM INĐIJA Opština rekorder u Sremu po broju izdatih građevinskih dozvola

29.11.2021

10:46

0

Autor: 24sedam

Republički zavod za statistiku nedavno je objavio podatak da je Srem na trećem mestu po broju izdatih građevinskih dozvola na nivou cele Republike Srbije

24SEDAM INĐIJA Opština rekorder u Sremu po broju izdatih građevinskih dozvola
Inđija - Copyright Printscreen / Youtube / RSFranceIDF

U Inđiji je od početka godine do danas izdato 175 građevinskih dozvola a do kraja godine očekuje se da taj broj bude veći. U odnosu na susedne opštine Inđija ima duplo više izdatih građevinskih dozvola.

Rekordan broj izdatih građevinskih dozvola ove godine beleži se u oblasti stanogradnje, što je dovelo do toga da je u Inđiji u poslednjih nekoliko meseci izgrađeno više objekata kolektivnog stanovanja nego u poslednjih deset godina.

Republički zavod za statistiku nedavno je objavio podatak da je Srem na trećem mestu po broju izdatih građevinskih dozvola na nivou cele Republike Srbije.

Da podsetimo, jedan od razloga za procvat stanogradnje je odluka lokalne samouprave u 2017. godinu da spusti naknadu za uređivanje građevinskog zemljišta za 80 procenata. Odluka je inicirana iz razloga što preko pet godina nije izgrađen nijedan kvadrat za kolektivno stanovanje tako da je naknada samo izjednačena sa naknadama koje postoje u susednim opštinama.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike