24SEDAM INĐIJA Porast nataliteta u opštini (VIDEO)

25.11.2021

11:41

0

Autor: 24sedam

Opština Inđija takođe obezbeđuje budućim roditeljima po 250 hiljada dinara za proces vantelesne oplodnje, za svaki treći , ili četvrti pokušaj

24SEDAM INĐIJA Porast nataliteta u opštini (VIDEO)
Inđija - Copyright Printscreen / Youtube / RSFranceIDF

Populaciona politika Opštine Inđija daje konkretne rezultate u vidu povećanja nataliteta, koje beže ova sremska opština. Pored mera koje propisuje država, lokalna samouprava u Inđiji daje brojne podsticaje mladim bračnim parovima i roditeljima za rađanje dece. Podsticaji za prvo i treće rođeno dete, za vantelesnu oplodnju, kao i izgradnja vrtića samo su neki od načina na koje Opština Inđija  stimuliše natalitet.

 

U potrazi za lakšim životom, porodica Biljane Kitić doselila se u Inđiju. Tu će graditi život za svoju decu, kako kažu, u opštini koja nudi mogućnosti razvoja i napretka. Ova majka dvoje dece kaže da su povlastice koje opština Inđija daje stimulativne za rađanje i odgajanje dece. Bogatstvo jedne opštine mereno brojem dečijih osmeha ogleda se i u školskim klupama, gde je svake godine sve veći broj upisane dece. Pored republičkih dodataka za prvo, drugo, treće i četvrto dete, lokalna samouprava u Inđiji daje podsticaje za prvo i treće rođeno dete, i to po 50 hiljada dinara sa nekadašnje četvrtine prosečne neto zarade.Opština Inđija takođe obezbeđuje budućim roditeljima po 250 hiljada dinara za proces vantelesne oplodnje, za svaki treći , ili četvrti pokušaj. Izgradnja novog vrtića, i plan za izgradnju još nekoliko dečijih objekata, naozbiljnija je populaciona politika Opštine Inđija, koja će tek da se razvija, rekao je predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak.Ne samo u nižem uzrastu, o deci se u Opštini Inđija brine i u višim razredima osnovne i srednje škole, a po iznosu studentskih stipendija Opština Inđija je jedna od vodećih u Sremu.

 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike