24SEDAM NOVI SAD Pomoć grada za socijalno ugrožene porodice

26.11.2021 | 08:46

Autor: 24sedam

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić je naglasio da je veoma zadovolјan novim magacinskim prostorom

Copyright novisad.rs

Savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković prisustvovala je podeli paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama u magacinu Crvenog krsta u Petrovaradinu.

- Grad Novi Sad nastavlјa uspešnu saradnju sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta sa kojom realizuje niz aktivnosti podrške i pomoći socijalno ugroženom stanovništvu sa teritorije Grada. I ove godine je iz Budžeta izdvojeno 7,6 miliona dinara za realizaciju Programa direktnog ublažavanja siromaštva. Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa i 600 prostornih metara mekog ogrevnog drveta, a tu pomoć dobiće 2500 socijalno ugroženih porodica. Grad vodi odgovornu socijalnu politiku i cilј nam je da pomoć stigne do svakog korisnika na vreme, bez obzira na epidemiološku situaciju u kojoj se trenutno nalazimo - rekla je Ljilјana Koković.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Lazić je naglasio da je veoma zadovolјan novim magacinskim prostorom koji ima mnogo bolјe uslove za skladištenje i preuzimanje paketa, zahvalјujući donaciji kompanije „Marera Properties“.

- Tradicionalno, početkom decembra deli se pomoć za socijalno najugroženije porodice.  Takođe, krajem godine zahvalјujući snažnoj podršci Grada Novog Sada, humanim pojedincima, donatorima i svim lјudima dobre volјe, biće obezbeđeni novogodišnji paketi za decu korisnika Narodne kuhinje – rekao je Dragan Lazić.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam