24SEDAM NOVI SAD Grad izdvojio 30 miliona dinara za subvenciju za samozapošlјavanјe

30.08.2021

14:46

0

Autor: 24sedam

Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci

24SEDAM NOVI SAD Grad izdvojio 30 miliona dinara za subvenciju za samozapošlјavanјe
Novi Sad - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Gradska uprava za privredu je 30. avgusta 2021. godine raspisala Javni poziv za dodelu subvencije za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada u 2021. godini.

Javni poziv je objavljen na sajtu Grada Novog Sada www.novisad.rs i Gradske uprave za privredu www.privredans.com

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preduzetništva, kao i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 250.000,00 do 400.000,00 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu. Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonom svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 250.000,00 do 400.000,00 dinara.

Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ukupan iznos sredstava izdvojen za ovaj konkurs je 30 miliona dinara.

Zahtev sa biznis planom i pratećom dokumentacijom, u dva primerka, podnosi se Gradskoj upravi za privredu putem pošte ili lično, a Javni poziv će biti otvoren do 17. septembra 2021. godine.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike