24SEDAM NOVI SAD Završava se asfaltiranјe svih ulica u Budisavi

30.07.2021

12:58

0

Autor: 24sedam

Drago mi je da su i meštani zadovolјni rezultatima koje smo zajednički postigli, istakao je gradonačelnik Vučević

24SEDAM NOVI SAD Završava se asfaltiranјe svih ulica u Budisavi
NS - Copyright novisad.rs

Prilikom obilaska radova na asfaltiranju Pionirske ulice u Budisavi, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se time završava proces kompletnog asfaltiranja ulica u naselјu. On je naglasio da su još samo dve kuće ostale bez kanalizacije, zbog privatnih parcela, te da će i to biti sigurno rešeno, jer Grad Novi Sad podjednako vodi računa o svim građanima, u svim naselјima, nastojeći da stvori jednake uslove za život.

- Drago mi je da su i meštani zadovolјni rezultatima koje smo zajednički postigli. U vrtiću ''Zeka'' PU ''Radosno detinjstvo'' duplirali smo kapacitete, sada postoje četiri nove sobe, zbornice, a kompletno je renovirano prizemlјe. To je potreba koja je odavno iskazana i sada nema ni jednog neupisanog deteta u vrtić koji može da primi 150 dece. Sada u objektu u Budisavi konačno postoji i jaslena grupa, a ima odelјenje na mađarskom jeziku, jer vodimo računa i o tom aspektu – istakao je gradonačelnik Vučević.

Kako je rekao tokom obilaska radova, od 2012. godine, Grad je uložio preko pola milijarde dinara u to naselјe.

- Završili smo školu, Klub penzionera, igralište u centru, Svetosavski dom, a pred nama je sređivanje Vatrogasnog doma koji je u lošem stanju. Velika ušteda za stanovnike Budisave je i nova cenovna politika Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća. Karta do Novog Sada bila je 160 dinara u jednom pravcu, a sada je 110. Takođe đačka i studentska karta je sada na godišnjem nivou jeftinija za 28600 dinara. To su sve naše zajedničke pobede, jer ja sam ovde dolazio da razgovaram sa lјudima pre nego što su imali kanalizaciju i asfalt. To što rešavamo probleme daje mi snagu i energiju da se kao gradonačelnik borim za nove investicije i projekte koji će pobolјšati uslove za život svih građana – zaklјučio je Vučević.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike