24SEDAM KIKINDA Počinje turističko povezivanje sa Valjevom

27.05.2021 | 13:20

Autor: 24sedam

Da je ova poseta uvod u dalju saradnju i promociju naših turističkih manifestacija i potencijala u Valjevu, ali i njihovih u našoj sredini, potvrdila je Jasmina Milankov, v.d. direktorica Turističke organizacija Kikinde

Copyright Foto: Opština Kikinda

Da je turističko povezivanje Kikinde i Valjeva poželjno i u obostranom interesu, danas su se saglasili turistički poslenici dva grada. Naš grad danas je posetila Ana Marković, direktorica Turističke organizacija Valjevo. Poseban utisak na nju je ostavio Muzej “Tera”, ali i mentalitet i gostoljubivost Kikinđana:

- Tako nešto dosad nisam videla. Imate i sjajne turističke manifestacije, poput “Dana ludaje”. Uverena sam da na planu turizma i Valjevo ima šta da ponudi Kikinđanima. Okruženi smo sa pet planina, a dičimo se našim manastirima: Lelić, Pustinja, Ćelije i Jovanja. Mi smo grad kulture i umetnosti. Poznat je naš festival duvan čvaraka. Održava se tokom prve sedmice oktobra meseca. Imamo i poznati džez festival- pohvalila se Marković. Da je ova poseta uvod u dalju saradnju i promociju naših turističkih manifestacija i potencijala u Valjevu, ali i njihovih u našoj sredini, potvrdila je Jasmina Milankov, v.d. direktorica Turističke organizacija Kikinde:

- Iz ličnog iskustva mogu da kažem da u Valjevu i okolini može da se vidi mnogo toga, Na ovoj poseti direktorice Turističke organizacija Valjevo, nećemo se zadržati. Ovo je samo početak naše saradnje. Valjevcima ćemo predstaviti “Dane ludaje” i pozvati ih da budu naši dragi gosti. Bilo bi lepo da se tokom leta njihov džez festival predstavi kikindskoj publici. U nameri smo da našu saradnju proširimo na muzeje i druge ustanove kulture- saopštila je Milankov. I po mišljenju Nikole Lukača, gradonačelnika Kikinde, buduća saradnja može puno toga dobrog da donese i Valjevu i našem gradu:

- U oblasti turizma, ali i na nekim drugim poljima, već smo iskustva razmenili sa nekoliko gradova, sa Loznicom, a pre toga sa našim prijateljima iz Zvornika, Prijedora i Bosanskog Grahova. Na red je došao i grad Valjevo. Uveren sam da imamo jedni drugima, u oblasti turizma, gastronomije i kulture šta da ponudimo. Biće nam drago da Valjevci bolje upoznaju grad dobrih ljudi, ali i grad sova, mamuta i ludaje, Suvače, Simpozijuma i muzeja “Tera”- rekao je Lukač.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam