24SEDAM VLADIMIRCI Održan sastanak sa direktorom Geološkog zavoda Srbije

21.10.2021 | 10:44

Autor: 24sedam

Povod održanog sastanka bio je pre svega razgovor oko realizacije projekta izrade termalne istražne bušotine na teritoriji opštine

Copyright Foto: Opština Vladimirci

Predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić održao je danas, u svom kabinetu, sastanak sa direktorom Geološkog zavoda Srbije prof. dr Radomanom Rabrenovićem, sastanku je prisustvovao i dr Zoran Bojović.

Povod održanog sastanka bio je pre svega razgovor oko realizacije projekta izrade termalne istražne bušotine na teritoriji opštine Vladimirci i za koju se očekuje da u narednom periodu budu odobrena finansijska  sredstva od nadležnog Ministarstva.

Tokom sastanka istaknut je značaj termalnih voda koje postoje na teritoriji opštine Vladimirci  kao obnovljivih izvora energije, a sama termalna bušotina imala bi višestruki značaj i višenamensko korišćenje, što bi bitno uticalo na dalji razvoj opštine Vladimirci.

Direktor Geološkog zavoda Srbije iskazao je zainteresovanost za dalju saradnju, a sve to u cilju realizacije projekta izrade termalne istražne bušotine za koju opština Vladimirci poseduje projektno-tehničku dokumentaciju.

U prethodnom periodu održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike i ministarkom Zoranom Mihajlović na kojem je opštini Vladimirci obećano da će dobiti finansijska sredstva za realizaciju navedenog projekta.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam