24SEDAM VLADIMIRCI Završen projekat uklanjanja divlje deponije u mestu Provo

07.10.2021

20:53

0

Autor: 24sedam

Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini opština Vladimirci potpisala je sa Ministarstvom zaštite životne sredine

24SEDAM VLADIMIRCI Završen projekat uklanjanja divlje deponije u mestu Provo
deponija Vladimirci - Copyright Foto: Opština Vladimirci

Projekat prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje divlje deponije u mestu Provo uspešno je realizovan i završen.

Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanje u 2021. godini opština Vladimirci potpisala je sa Ministarstvom zaštite životne sredine 27. avgusta ove godine.

Ukupna sredstva predviđena ovim projektom su 1.043.000 dinara. Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je 835.000 dinara, dok je učešće Opštine Vladimirci iznosilo 208.000 dinara.

Divlja deponija nalazila se na relaciji Provo – Novo Selo. Sprovedeno je čišćenje tog prostora u cilju uređenja parking prostora koji je nasut agregatom kamena. Takvo uređenje prostora olakšaće pristup reci Savi koja se nalazi odmah pored planiranog parking prostora.

Na ovaj način pokazala se odgovornost prema prirodi, pre svega prema reci Savi i svest o zaštiti životne sredine.

Foto: Opština Vladimirci
 

Sa Ministarstvom zaštite životne sredine pored ovog ugovora potpisan je i Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa na teritoriji opštine Vladimirci gde se planiraju radovi na uređenju priobalnog pojasa reke Vrbićanke, na parceli pored bazena u Vladimircima, koja se nekada koristila kao stočna pijaca. Na osnovu ovog projekta opštini Vladimirci odobrena sredstva od strane Ministarstva iznose 6.500.000 dinara, dok učešće Opštine iznosi 1.625.000 dinara.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike