Dečak (2) primljen u bolnicu sa obostranom upalom pluća: Stanje se polako popravlja

08.10.2021 | 13:13

Dete je primljeno s teškom kliničkom slikom pre nekoliko dana i već se oporavlja

Copyright RINA

Dečaku iz Prijepolja, 2019. godišta, kome je dijagnostikovana obostrana upala pluća, usled zaraze virusom korona, stanje je bolje, kaže doktor Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice Prijepolje.

- Dečak je trenutno smešten u Užičkoj bolnici i stanje mu je, kako čujemo, bolje. Rendgenski snimak je pokazao obostranu upalu pluća po prijemu u kovid ambulantu u Prijepolju, nadamo se da će doći do još većeg poboljšanja njegove kliničke slike i potpunog ozdravljenja - kazao je kratko Drobnjak, prenosi RINA.

Odmah je naložio transport u opštu bolnicu u Užice jer ta ustanova ne leči decu, a za ceo okrug u tom slučaju nadležna je užička bolnica. 

Doktorka Dara Savić Božović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici kaže da je dete primljeno s teškom kliničkom slikom pre nekoliko dana i da se već oporavlja.

- Dvogodišnjak iz Prijepolja je sada bolje, stabilno, bez temperature, urednih vitalnih funkcija. Klinički nalaz na plućima je u poboljšanju, a ostali nalazi, pa i na srcu, su dobri. A dete je kod nas stiglo sa težom kliničkom slikom, s teškom upalom pluća - kaže dr Savić Božović, prenosi Kurir.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: A. B.