Na pomolu čista, pijaća voda: Zrenjaninci uključuju i Vladu Srbije u rešenje problema

18.09.2021 | 17:58 >> 18:09

Autor: M.P.

Prekinut ugovor sa Fabrikom vode jer nisu ispunili obaveze

Copyright Pixabay

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura održao je sastanak sa Nadzornim odborom gradskog Vodovoda, uz definisanje prioritetnih zadataka, kao što su investicije, unapređenje vodosnabdevanja i razvoj vodovodne mreže.

Na sastanku su prezentovane i činjenice o raskidu ugovora sa Fabrikom vode, zbog toga što investitor nije ispunio ugovorom i sporazumom preuzete obaveze, tj. nije uspeo da prečisti vodu, niti da obezbedi dovoljne količine za snabdevanje svih korisnika.

Pročitajte još:

Zaključak je i da grad i Vodovod, neće trpeti nikakve finansijske posledice, jer je ugovor raskinut krivicom investitora, što je bilo precizirano kako osnovnim ugovorom, tako i sporazumom iz januara ove godine.

Gradonačelnik Salapura istakao je da nikog u Zrenjaninu ne raduje činjenica što građani uprkos godinama čekanja i dalje nemaju pijaću vodu, ali da je dobro što je došlo do raskida ugovora, jer to gradu pruža priliku da se pokrene sa mrtve tačke i traži novo rešenje, koje će omogućiti da iz česama Zrenjaninaca poteče čista i zdrava voda.

Pročitajte još:

– O značaju pitanja pijaće vode za Zrenjanin dovoljno govori činjenica da će direktno Vlada Srbije uzeti učešće u rešavanju ovog pitanja i pomoći da ostvarimo san Zrenjaninaca da konačno dobiju čistu i zdravu pijaću vodu – rekao je Salapura prenose Novosti.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam