Sutra se pliva za časni krst i u Pomoravlju: Razbija se led na Bagrdanskom jezeru

18.01.2021

14:12 >> 14:13

0

Autor: J.S.J.

Očekuje se, zbog virusa korone, manji broj plivača i građana Pomoravlja, Resave i Šumadije

Sutra se pliva za časni krst i u Pomoravlju: Razbija se led na Bagrdanskom jezeru
Profimedia

Proslava velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za časni krst, održaće se i ove godine sutra u Jagodini i Ćupriji, gradovima u Pomoravlju, ali u senci pandemije virusa korone.

Posle liturgija u crkvama i osveštenje krsta za koji se pliva na plivalištima, Jagodinci će 19. put plivati na Bagrdanskom jezeru, oko 15 kilometara od Jagodine, rekao je danas Tanjugu predsednik Oranizacionog odbora Čedomir Vučićević.

Očekuje se, zbog virusa korone, manji broj plivača i građana Pomoravlja, Resave i Šumadije, kojih je svake godine bilo po nekoliko stotina, dodao je Vučićević i istakao da će plivanje početi u 12 sati.

Pročitajte još

Na jezeru je debeo led i danas su tamo članovi Organizacionog odbora i biće i sutra u jutru, koji ga razbijaju i pripremaju jezero za plivače, dodao je Vučićević.

Plivanje u Ćupriji, tradicionalno, održaće se u Velikoj Moravi, kod mosta, posle litije ulicama grada i do mosta. Časni krst će u Moravu biti spušten sa mosta na regionalnom putu Jagodina – Ćuprija – Paraćin, na ulazu u Chupriju, oko 10 sati a plivači će krenuti iz parka kraj Morave.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug