Policajac Nemanja je spasao šestomesečnu bebu iz zaključanog auta: Odigrala se prava drama

24.02.2021

19:28 >> 22:26

0

Autor: Jovana Vrećo

Majka nije očekivala da će sistem samozaključavanja sam odreagovati, pa je spustila bebu na sedište i zatvorila vrata

Policajac Nemanja je spasao šestomesečnu bebu iz zaključanog auta: Odigrala se prava drama
Copyright Printscreen/ Youtube, Infoliga

Prava drama odigrala se ispred ivanjičkog Doma zdravlja, kada je šestomesečna beba ostala zaključana u automobilu.

U vozilu su ostali i ključevi kola, dokumenta i mobilni telefon majke, koja nije očekivala da će sistem samozaključavanja sam odreagovati, pa je spustila bebu na sedište i zatvorila vrata.

Posle više neuspelih pokušaja da razbiju staklo ili na neki drugi način dopru do bebe u pomoć je pritekao policajac Nemanja Radović iz Radaljeva koji se tu slučajno našao, piše Info liga.

– Sa majkom sam došao kod doktora, pošto je ona bolesna već duže vreme, i čekajući na parkingu, video sam ženu koja obilazi oko svojih kola. Bila je malo uznemirena i bilo mi je sumnjivo da nešto nije u redu. Ona je prišla mojim kolima i pitala me mogu li da pomognem. Svakako sam mogao da pomognem. Pitao sam o čemu se radi. Kaže da joj se automobil zaključao dok je dete stavljala u auto i da nije mogla da otvori vrata. Pokušao sam da ih razvalim – kaže Radović za Infoligu i dodaje kako zna da dete može da izgubi dosta kiseonik ako plače, pošto je zatvoren prostor.

-Pokušao sam da razbijem prozor, nisam mogao. Ona mi je rekla da nema telefon, ne može da se seti nijednog broja, plakala je. Onda sam je pitao ima li rezervne ključeve, bili su kod kuće – objašnjava Nemanja.

Pročitajte još:

Potom se uputio na njihovu adresu po rezervne ključeve, vozeći brzo kroz grad, sa sva četiri uključena pokazivača pravca, kako bi stigao na vreme.

– Dete je spavalo, ali video sam da je malo bledo. Tu smo ga majka i ja razbudili, ona je bila i dalje uznemirena. Znam kako izgleda to kad se neko uznemiri, nije mogla ničeg da se seti… Pomogao sam koliko sam mogao – rekao je policajac.

Plač bebe pretvorio se u smeh kada su na kraju otključali automobil i izneli je napolje i ova priča je dobila srećan epilog.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike