Ministar Momirović opet u kontroli radova na najzahtevnijoj saobraćajnoj deonici u Srbiji (FOTO)

13.12.2020 | 13:30 >> 12:56

Autor: Jovana Vrećo

Planirano je da deonica od Preljine do Požege bude završena do kraja sledeće godine

Copyright RINA

Radovi na izgradnji deonice autoputa od Preljine do Požege odvijaju se predviđenom dinamikom, a ministar Tomislav Momirović došao je u vanrednu kontrolnu posetu, drugi put od kad je preuzeo resor saobraćaja, u cilju ubrzanja izgradnje.

Pročitajte još: Momirović u kontroli: Obećan nam je završetak radova na obilaznici oko Beograda pre roka

– Iako je situacija jako teška usled epidemije koronavirusa, građevinski radovi ne smeju da stanu, tako da mi radimo i subotom i nedeljom. Ova deonica je izuzetno važna, ali veoma zahtevna i zato ubrzano rešavamo sve probleme na koje nailazimo. U poslednjih mesec dana doneli smo nekoliko važnih odluka, dozvola za petlju Pakovraće i radimo na završavnju eksproprijacije – rekao je ministar Momirović, prilikom obilaska radova na deonici Preljina – Požega.

Copyright RINA

Deonica trase autoputa od Preljine do Požege duga je nepun 31 kilometar, ima tri tunela i 25 mostova. Prvim delom prostire se pored reke Čemernice gde je dosta mirna, drugi deo je tunel Trbušani i posle njega se dolazi u dolinu Zapadne Morave. Kod Pakovraća se penje na planinu Jelicu i tu postaje veoma zahtevna trasa, jer su nagibi jako veliki.

– Kineska kompanija je odlilčan partner i nadamo se se da će radovi i dalje teći predviđenom dinamikom. Svi smo svesni koliko je važno da ova deonica bude završena u predviđenom roku – naglasio je Momirović.

Copyright RINA

Autoput koji će se nakon završetka radova prostirati do Požege, biće od velikog značaja za privredu kako grada Čačka, tako i opština kroz koje prolazi.

– Naš posao je eksproprijacija i na tome se ubrzano radi, do sada smo izdali preko 1000 jako važnih rešenja vezanih za to – kazao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Copyright RINA

Planirano je da deonica od Preljine do Požege bude završena do kraja sledeće godine.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: RINA