Meštani sela kod Požege u problemu: Zbog mosta oštećenog u poplavama, godinama ne mogu da priđu njivama

13.07.2021 | 16:50 >> 16:22

Autor: Jovana Vrećo

Na poziv građana, opštinski većnici izašli su na teren i konstatovali štetu, ali od tada se ništa nije promenilo po ovom pitanju

Copyright RINA

Meštani Požeškog sela Kalenić od 2014. godine imaju problem da dođu do svojih imanja, jer im je u poplavama stradao most koji do danas nije saniran.

– Poplava iz 2014. godine je dovela do toga da se ovde između ograde i ploče mosta zaglavila jova, koje je prouzrokovala da se iza nje zaustavlja razno drveće i pravi brana koja nije dozvoljavala velikoj količini vode da prolazi ispod mosta , pa je provalila sa desne strane Skrapeža gde je odnela krilo mosta, rastinje koje je bilo u dužini od oko 300 metara i odnela je oko 150 metara puta, kao i jednu celu njivu – rekao je Tomislav Bondžulić, meštanin sela Kalenić.

Pročitajte još:

Na poziv građana, opštinski većnici izašli su na teren i konstatovali štetu, ali od tada se ništa nije promenilo po ovom pitanju. Meštani su u velikom problemu jer ne mogu da dođu do svojih imanja, a muka je veća sada tokom leta kada su poljoprivredni radovi u punom jeku.

– Rekli su nam da svi mi koji smo vlasnici tog zemljišta i živimo sa druge strane pored puta i ne idemo svaki dan direktno preko mosta do svojih kuća, već samo kada idemo da obrađujemo svoje zemljište, nismo u liniji prvih prioriteta – rekao je Bondžulić.

Meštani su najavili da će održati protest ispred Opštine ukoliko se ne preduzme ništa.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: RINA