24SEDAM RUMA Održan Sremski svinjokolj - manifestacija koja čuva stare običaje i tradiciju Srema (FOTO)

26.11.2023

18:45

0

Autor: 24sedam

Posetioci su mogli da prate ceo proces proizvodnje domaćih mesnih proizvoda, da ih degustiraju i kupe po povoljnim cenama

24SEDAM RUMA Održan Sremski svinjokolj - manifestacija koja čuva stare običaje i tradiciju Srema (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Danas je održan 29. Sremski svinjokolj u Vognju, jedna od najstarijih manifestacija u Rumi, koju tradicionalno organizuje Mesna zajednica Voganj uz podršku Opštine Ruma.

Ova manifestacija čuva duh tradicije, pružajući priliku mladima da se upoznaju s autentičnim procesom svinjokolja. Baš kao i prethodnih godina, ekipe iz Vognja i okolnih sela Srema takmičile su se u brzoj obradi svezeg mesa, kuvanju u kotliću i tradicionalnoj pripremi specijaliteta od mesa.

Opština Ruma
 

Posetioci su mogli da prate ceo proces proizvodnje domaćih mesnih proizvoda, da ih degustiraju i kupe po povoljnim cenama. Ova manifestacija nudi raznovrsnu zabavu za sve generacije, uključujući i učešće udruženja žena koje su predstavile svoje proizvode, nastupe folklornih društava i prigodnu muziku.

Opština Ruma
 

Osim prikaza tradicionalnog načina obrade svinjskog mesa, cilj manifestacije je okupljanje meštana i zajedničko druženje, ali i promocija njihovih domaćih proizvoda. Nakon takmičarskog dela, predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić Bošković, uručila je zahvalnice učesnicima. Svi prisutni su potom uživali u gastronomskim specijalitetima pripremljenim tokom današnjeg svinjokolja, od paprikaša do tradicionalnih salnjaka.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike