Meštani Mojsinja konačno dobijaju čistu vodu: "Samo mi znamo kako smo se mučili, vode nije bilo ni da pijemo ni da se okupamo"

11.11.2023 | 13:43

U toku je nastavak izgradnje podsistema Mojsinje, odnosno oko 4.500 metara vodovodne mreže, na koju će biti priključeno 35 domaćinstava, ali i mnogi privrednici iz ovog dela grada

Copyright RINA

Meštani sela Mojsinje godinama unazad muče veliku muku sa vodosnabdevanjem. Tehničke vode ima malo, a čiste pijaće vode skoro i da nema, pa su zavrnute slavine njihova svakodnevica.

- Godinama vodu donosimo iz Gornje Trepče, mnogo se mučimo. Plaćemo cisterne koje dopremaju vodu u bunar, da bi bar imali da se okupamo, ali ta voda brzo nestaje. Imamo bunare sa tehničkom vodom, ali to nije dovoljno za naše osnovne potrebe. Samo mi znamo kako se mučimo - rekli su ranije meštani sela Mojsinje.

Međutim, njihovim mukama uskoro će konačno doći kraj, jer će nakon dugog čekanja konačno dobiti čistu rzavsku vodu. U toku je nastavak izgradnje podsistema Mojsinje, odnosno oko 4.500 metara vodovodne mreže, na koju će biti priključeno 35 domaćinstava, ali i mnogi privrednici iz ovog dela grada.

RINA
 

Vrednost ove investicije je oko 10 miliona dinara i finansirana je iz gradskog budžeta.

- Prošle godine je o uvoj mesnoj zajednici urađena trasa od nešto više od osam kilometara vodovodne mreže, na koju je priključeno 59 domaćinstava, a investicija je bila vredna oko deset miliona dinara, što je za dve godine ukupno oko 20 miliona dinara ulaganja u vodosistem u Mojsinju - rekao je gradonačelnik Čačaka Milun Todorović.

On je podsetio i da je tokom ove godine, više od 450 domaćinstava u mesnim zajednicama Beljina, Pakovraće, Parmenac i Riđage, u drugoj visinskoj zoni, priključeno na vodosistem Rzav, zajedno sa naplatnom rampom u Pakovraću.

- Voda, struja i putna infrastruktura su preduslov za razvoj i gradskog i seoskog područja. Radimo na tome da ove elementarne uslove obezbedimo u svim delovima grada u kojima oni do sada nisu postojali. U ovom naselju nalazi se i dosta privrednika koji zapošljavaju veliki broj naših sugrađana, tako da će i njima uslovi za rad biti znatno poboljšani - zaključio  je gradonačelnik Čačka.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug