Gužve na sve strane, nepregledne kolone u smeru ka Beogradu: "Ne možemo ni napred, ni nazad - sve stoji" (FOTO)

17.04.2023

16:15

0

Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila i svi naplatni kanali biće u funkciji bez minuta pauze

Gužve na sve strane, nepregledne kolone u smeru ka Beogradu: "Ne možemo ni napred, ni nazad - sve stoji" (FOTO)
Copyright Tanjug/Siniša Kopunović

Kraj prazničnog vikenda kao i obično obeležile su velike gužve u saobraćaju. Dugačka kolona vozila formirane su na auto-putu Miloš Veliki. 

Do većeg zastoja došlo je na deonici od Preljine do Ljiga usled radova koji se izvode u tunelu Šarani. 

Saobraćaj se odvija samo u jednoj traci i napravio se kako kažu vozači, svojevrsni "čep".

- Nismo očekivali ovakav kolaps. Kolona je dugačka više od dva kilometra, a pravi saobraćajni kolaps je i na magistralnom putu Zlatibor - Užice. Mislili smo da kad stignemo do auto-puta da će biti lakše, ali i ovde nas je sačekao zastoj. Naše putovanje će umesto neka dva sata potrajati skoro tri puta duže, kaže za RINU Branko Simić vozač kog smo zatekli u koloni.

Prema podacima dobijenim iz JP Putevi Srbije od podne je kroz naplatnu rampu auto-puta prošlo ukupno 7.135 vozila, od čega je 4.310 vozila prošlo tokom popodnevnih časova.

Do velikog kolapsa došlo je na prometnoj deonici autoputa "Miloš Veliki" iz smera od Čačka ka Beogradu, iako su se gužve očekivale tek kasnije tokom dana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Građani su zabeležili i nepreglednu kolonu vozila na graničnom prelazu Jabuka između Srbije i Crne Gore.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Na Horgošu nema gužve, ali se čeka na ulazak u Mađarsku

Manje gužve na graničnim prelazima u našoj mogu se očekivati do kraja dana, budući da se veliki broj putnika vraća sa odmora nakon praznika.

Putnici na GP Horgoš ovog popodneva čekaju u proseku oko jedan sat kako bi prošli obe granice i ušli u našu zemlju, dok na izlasku iz Srbije nema zadržavanja, ali je međuzona popunjena, pa je teško proceniti koliko je vremena potrebno da se uđe u Mađarsku.

Zbog uskršnjih praznika granični prelaz Bajmok-Bačalmaš još danas radi produženo do ponoći, kao i granični prelaz Bački Vinogradi - Ašothalom, čije je radno vreme, zaključno sa današnjim danom, do 22 časa.

Putevi Srbije: Povećan intenzitet saobraćaja na svim putevima posle Uskrsa

JP "Putevi Srbije" saopštilo je danas da se, zbog povratka građana sa odmora nakon uskršnjih praznika, u popodnevnim i večernjim satima očekuje povećan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima.

Kako se navodi, Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila i svi naplatni kanali biće u funkciji bez minuta pauze.

Istovremeno, na učesnike u saobraćaju se apeluje da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA / Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike